Stadswandeling Geluwe - Van “Jeruzalemburcht” tot Vrijheidsboom

Gilwe 18De wandeling vertrekt bij het Gapersmonument, op een boogscheutje van de plaats waar ooit de “Jeruzalemburcht” lag en de Sint-Dionysiuskerk. Enkele eerste verhalen geven ons al meteen een totaal andere kijk op het dorp van Geluwe in de voorbije eeuwen.
We wandelen daarna heel dicht langs de Reutelbeek met rechts van ons de moeizaam bewaarde groene long tussen het centrum en ‘t Stroomke.
Vanaf het einde van de Remi Ghesquierestraat lopen we letterlijk de groene kantjes af via de doolhof van smalle gras- en grindpaden tot aan de feeërieke visvijver.
Niet zo veel later snijden we op de Moerput door het vijverparkje, waar Ivan Lietaerts recent verschenen thriller “De Moerput moorden” start. Aan de andere kant van de wijk stappen we via de “Berlijnse Muur van de Moerput” de wereld binnen van Wouter Deprez: de habitat van zijn kindertijd die hem onder meer inspireerde voor zijn recentste expo en boek “Grote mensen die ik kende toen ik klein was”. We passeren nog het galgenveldje van de wijk, en zigzaggen dan langs verschillende anekdotische plaatsjes als “Bruuntens ne vuilhoop”, het tragische kasteel Delefortrie, Feys’ imposante brouwerij en statische woning…
We eindigen aan de pas geplante nieuwe Vrijheidsboom bij de kerk.

Kortom, deze wandeling brengt een cocktail van gezonde beweging (met een groen tintje) en lokaal historische verhalen.

Datum: dinsdag 14 maart om 14 uur
Start aan LDC De Spie, Beselarestraat 3, Geluwe
Afstand: ± 4 km
Duur: ±2 uur
Prijs: €3
Gids: Dirk Decuypere
Maximum aantal deelnemers: 25

Op voorhand inschrijven a.u.b. via:

Lokaal dienstencentrum De Spie
Beselarestraat 3, Geluwe
056 95 29 50 – ldc.despie@wzbwervik.be

Lokaal dienstencentrum De Kim
Sint Jorisstraat 3, Wervik
056 31 14 68 - info@ldcdekim.be

Sportdienst Wervik
056 95 24 47
kathleen.mobouck@wervik.be